Čiščenje preprog

V naših prostorih vam kvalitetno in ugodno očistimo različne vrste preprog.

Pri izračunu končne cene izhajamo iz osnovne cene 4,00 EUR/m2 + 20 % DDV. Končna cena je odvisna od stopnje umazanosti in trdovratnosti madežev.

V našem podjetju imamo za čiščenje preprog in talnih oblog na razpolago visoko kvalitetna čistila, sodobne stroje in izkušeno, profesionalno ekipo, ki vam vaše preproge in talne obloge generalno očisti kvalitetno in v kratkem času.

Čistila, ki jih pri čiščenju uporabljamo so okolju prijazna in biološko razgradljiva. Prav tako za odstranjevanje trdovratnih madežev uporabljamo minimalno količino čistilnih sredstev, ki se razgradijo v zelo kratkem času in ne povzročajo alergijskih reakcij.

Stroji, ki jih uporabljamo za mehansko čiščenje, so profesionalni, sodobni in prilagojeni za čiščenje najrazličnejših, še tako občutljivih in barvno kombiniranih materialov.

Ekipo, ki v našem podjetju izvaja čiščenje preprog in tekstilnih talnih oblog, sestavljajo sodelavci z večletnimi izkušnjami na področju čiščenja preprog in tekstilnih talnih oblog. Vsi imajo opravljene tečaje iz upravljanja s stroji za mehansko čiščenje in zelo dobro poznajo čistila (kemijska sestava čistil, spekter uporabe,…) ki jih pri svojem delu uporabljajo.

Čiščenje vaših preprog in talnih oblog lahko opravimo pri vas ali pa jih odpeljemo in očiščene dostavimo nazaj.

Zakaj je redno čiščenje preprog in talnih oblog pomembno?

Preproge in tekstilne talne obloge polepšajo vsak bivalni in poslovni prostor. Da jih ohranimo lepe, kvalitetne ter jim s tem podaljšamo življenjsko dobo, jih je potrebno redno in pravilno vzdrževati. Zaradi različnih materialov (ti so lahko med seboj kombinirani – tekstilna talna obloga je lahko narejena iz različnih materialov), iz katerih so izdelane, je temeljito čiščenje, če se ga lotimo sami, lahko težko in naporno ter na koncu ne da želenega rezultata.

Pomembna je tudi obstojnost barv, saj le-te lahko različno reagirajo na posamezno čistilno sredstvo. Prav tako se v preprogah in tekstilnih talnih oblogah zadržujejo pršice in prah, ki jih s sesalci za domačo uporabo ne moremo globinsko odstraniti. Pršice in prah, ki se zadržujejo v preprogah in talnih oblogah slabo vplivajo na zračnost prostora (slab zrak, vonjave v prostoru),lahko povzročajo različne alergijske reakcije (kihanje, solzenje oči, pekoč občutek v grlu,…).

Iz zgoraj naštetih razlogov jih je zato priporočljivo generalno očistiti vsaj dva do tri krat na leto.